Ideea unei clinici private specializate în oftalmopediatrie și strabism a apărut la sfârșitul anului 1994 și aparține doctoriței Daniela Cioplean, la vremea aceea tânăr medic specialist oftalmolog. Visul devine realitate în anul 1996, după eforturi imense atât din punct de vedere conceptual cât și din punct de vedere material, când pe 12.10.1996 clinica își deschide porțile pentru primii pacienți, firma Oftapro având în asociere un investitor străin și doi parteneri români, foști colegi de facultate, co-fondator fiind dr. Luminița Teodorescu.

Care este povestea clinicii Oftapro?

Să deschizi o clinică privată acum 26 de ani nu era așa simplu precum pare azi, iar d-na dr. Daniela Cioplean împreună cu echipa pe care a construit-o au avut parte de multe obstacole și încercări până să ajungă la forma consacrată din ziua de azi, o echipă unită și experimentată, o clinică modernă și echipamente performante, caracteristici care au făcut din OFTAPRO prima alegere oftalmopediatrică pentru mii de familii din România.

Pentru mai multe video informative urmariți canalul nostru YouTube!Subscribe

Clinica se dezvoltă constant în următorii ani diversificându-și portofoliul, colaborând cu medici de succes și achiziționând noi echipamente.

Departamentul chirurgical s-a înființat în 1997, inițial efectuându-se operații de cataractă în anestezie locală iar la sfârșitul lui 1997 se efectuează primele operații de strabism în anestezie generală la copii și ulterior și la adulți.

Secretul parcursului ascendent al clinicii o reprezintă însă oamenii. Echipa mică la început a crescut treptat, atașamentul personalului față de firmă dar și față de ideea de participare la un act medical de calitate în echipă, au reprezentat cheia succesului. Sunt oameni care s-au pensionat din Oftapro după ce și-au dedicat peste 20 ani din viață bunului mers al clinicii.

Optica medicală își deschide porțile în 1999, în prezent fiind calificată drept una din opticile cele mai bune din țară, deținând produse și servicii de nișă dar și o calitate ireproșabilă a produselor și serviciilor.

În anul 2000 Oftapro devine partener într-un program internațional de telemedicină, Cyber-Sight inițiat de către Profesorul Emerit Eugene M. Helveston din SUA datorită căruia medicii fac salturi uriașe din punct de vedere profesional, el rămânând Mentorul profesional al celor doi medici fondatori Oftapro.

Echipa crește și se dezvoltă între 2000 și 2010, noi oftalmologi, noi medici anesteziști, noi asistente și optometriști cu mare expertiză întregind echipa.

OFTAPRO OPTICS

Ce este
Optică
Integrată?

află răspunsul!

Din 2010, Oftapro are un asociat unic, Dr. Daniela Cioplean, echipa medicală crescând substanțial, o parte din medici ocupându-se preponderent de copii iar ceilalți de adulți

În 2013 se dezvoltă segmentul de chirurgie oculoplastică, orbitară și de căi lacrimale prin colaborarea cu dr. Dan Georgescu, specializat în SUA.

Dr. Cristina Nițulescu, specialist în Retinopatia de Prematuritate completează în 2014 echipa medicală Oftapro acoperind o altă zonă esențială din patologia oftalmologică pediatrică.

În clinica Oftapro s-au format de-a lungul timpului medici chirurgi, tineri oftalmologi s-au supraspecializat.

Pe plan european, Oftapro este recunoscută ca o clinică de specialitate, cu expertiză și cu program recunoscut de training în Strabism și Oftalmopediatrie. Tinerii medici din străinătate (Ucraina, Belarus) au efectuat stagii de pregătire în Oftapro. Suntem la zi cu tot ce se petrece în specialitatea noastră.

Clinica achiziționează constant aparate ultramoderne, sofisticate care completează arsenalul diagnostic, înlocuind echipamentele vechi cu altele noi, moderne pentru un act medical de cea mai bună calitate.

Oftapro colaborează constant cu alte clinici și specialiști din domenii conexe.

În 2018 o nouă bază de date personalizată a deschis drumul către o monitorizare digitală și mai performantă a tuturor cazurilor.

Clinica Oftapro este complet digitalizată.

Vă putem găsi fișa de acum 20 de ani!

Programează-te!

Anul 2021 deschide colaborarea cu un laborator de genetică, Alpha Omica Labs, care va permite în viitor accesul facil al pacienților cu boli genetice oculare la noile terapii.

Echipa a rămas în mare măsură aceeași adăugându-se noi și noi oameni de calitate care au rămas. OFTAPRO ESTE O FAMILIE.

Dragi Pacienți, în speranța că acum știti mai multe despre noi și că ne veți rămâne alături, vă mulțumim că ne-ați ajutat să devenim ceea ce suntem, vă datorăm totul și vă suntem profund recunoscători pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o, nu ne vom opri niciodată din a ne deschide către viitor alături de dumneavoastră.