Clinica și-a reluat activitatea pe 04.05.2020 în contextual noilor reglementări legate de pandemia COVID-19.

La intrarea în clinică se face termometrizare și pacientul este obligat să se spele pe mâini și să se dezinfecteze.

În clinică este permis doar accesul persoanelor programate, sănătoase, asimptomatice, la ora programării, al persoanelor care doresc să facă sau să ridice ochelari (cu anunț telefonic prealabil) și al personalului medical al clinicii.

Copiii, persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități vor fi însoțite de către un singur aparținător.

Programările sunt de asemenea manieră organizate încât spațiile de așteptare să nu se aglomereze și să se respecte cu rigurozitate regulile de distanțare socială.

Cum să previi infecția cu COVID-19- dr. Diana Grigoriu

Majoritatea am auzit de melatonină în asociere cu reglarea somnului sau cu bronzarea pielii. Mai puțini știu însă rolul ei în infecția cu COVID-19. Explicațiile de azi vin de la d-na dr. Diana Grigoriu, medic primar oftalmolog, care te pune în

Pentru mai multe video informative urmăriți canalul nostru YouTube!Subscribe

Pe perioada pandemiei programările se fac pentru maxim 4 pacienți simultan pe etaj, respectând regulile de distanțare. Persoanele în vârstă vor fi examinate la un etaj diferit de cel unde sunt examinați copiii.

E bine să știți că lucrul cu copiii este dificil și arareori un copil cu vârstă mică acceptă masca de protecție. Toate măsurile sunt luate pentru siguranța dumneavoastră chiar dacă nu sunt întotdeauna convenabile sau confortabile.

Personalul clinicii este vaccinat, după fiecare pacient se face dezinfecția tuturor obiectelor cu care a intrat acesta în contact, se dezinfectează suprafețele, echipamentele din cabinet și din spatiile de așteptare. Facem un efort continuu pentru a va trata în condiții excelente.

Programul clinicii a fost extins și intervalul dintre programări a fost mărit.

Pentru siguranța tuturor, puteți veni la clinică doar în următoarele condiții:

  • Masca este obligatorie în interiorul clinicii Oftapro. Dacă nu aveți mască, primiți obligatoriu și gratuit una din partea clinicii.
  • Examinăm direct DOAR pacienții asimptomatici (fără febră, fără manifestări respiratorii) și care nu au intrat direct în contact cu pacienți bolnavi de Covid. Triajul inițial se face telefonic și veți completa un chestionar amănunțit la intrarea în clinică cu rugămintea să fiți sinceri atunci când îl completați. Veți fi și termometrizați la intrarea în clinică. În caz că totuși sunteți simptomatic (tușiți, strănutați) deși ați afirmat inițial că nu, ne rezervăm permisiunea de a vă refuza consultația, de a vă reprograma sau de a face un test rapid antigen pentru a tranșa situația.
  • În caz că totuși ați venit cu un copil simptomatic (care tușește sau are nasul înfundat ) o să vă rugăm să vă reprogramați, nu ne putem asuma răspunderea infectării altor pacienți prezenți în clinică sau a personalului, indiferent de cauza infecției respiratorii sau a bolii contagioase pe care pacientul sau aparținătorul o poate avea.
  • Fiecare pacient este primit în clinică individual și va face spălarea și dezinfecția mâinilor sub supravegherea personalului. În toate spațiile de așteptare există ispensere CU SENZORI pentru dezinfecție, nu necesită atingere. Primim în interiorul clinicii maxim un aparținător. Copii vor fi acceptați cu un singur părinte. Mămici cu bebeluși nu va îngrijorați, vă vom ajuta noi cu bagajele.
  • Tot traseul dumneavoastră în clinică, de la intrare și până la ieșire va fi dezinfectat, atât înainte, cât și după dumneavoastră. Toate aparatele și obiectele utilizate în cadrul consultației sunt dezinfectate după FIECARE pacient. Protocolul de dezinfecție al echipamentelor a existat întotdeauna la OFTAPRO, dar am adăugat multiple măsuri de siguranță.
  • Activitatea chirurgicală a fost reluată pe 4.05.2020, prezența în blocul operator făcând obligatorie testarea prealabilă sau vaccinarea pentru SARS-COV-II.
  • Nu au existat situații de infectare în clinică de la declanșarea pandemiei.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi, am avut întotdeauna pacienți deosebiți și vă suntem foarte recunoscători pentru asta. Împreună vom depăși cu bine și această perioadă.

MULTĂ SĂNĂTATE !