Despre noi

Ideea unei clinici private specializate in oftalmopediatrie si strabism a aparut la sfarsitul anului 1994 si apartine doctoritei Daniela Cioplean, la vremea aceea tanar medic specialist oftalmolog. Visul devine realitate in anul 1996, dupa eforturi imense atat din punct de vedere conceptual cat si din punct de vedere material, cand pe 12.10.1996 clinica isi deschide portile pentru primii pacienti, firma Oftapro avand in asociere un investitor strain precum si doi parteneri romani, al doilea partener fiind dr. Luminita Teodorescu.

Depasind greutatile inerente perioadei de inceput, in ciuda tuturor dificultatilor ridicate de o piata in formare, supusa in 1997 primei crize financiare, Oftapro rezista prin managementul medical coerent (in toata perioada de la infiintare si pana in present a fost asigurat de Dr. Daniela Cioplean) si prin efortul medical constant cu servicii de foarte buna calitate a celor doi medici. Se dezvolta in perioada 1997-2000 crescandu-si constant numarul de pacienti si se diversifica prin colaborarea fructuoasa cu Prof. Dr. Mihai Pop prin abordarea chirurgiei cataractei.

In 1997 s-au operat in Oftapro de catre cele doua doctorite primele cazuri de strabism in anestezie generala in ambulator cu ajutorului doctorului Niculae Sitcai, o noutate absoluta in peisajul oftalmologic privat autohton. In 1998 se alatura Clinicii secretara sefa si ulterior sefa personal Cristiana Lipoviceanu care ca veghea de-a lungul anilor pentru o buna comunicare a pacientilor cu Clinica.

In 1999 clinica isi deschide propriul department de Optica Medicala cu ajutorul lui Emil Istrate, tanar optometrist entuziast , in prezent director , care dezvolta masiv acest compartiment in anii urmatori.

In anul 2000, in urma eforturilor imense ale celor doua doctorite de a se perfectiona profesional in domeniul Oftalmpediatrei si Strabismului, deoarece conditiile locale nu o permiteau la standarde internationale, incepe colaborarea cu Profesorul EM Helveston care le deschide drumul intr-o cariera profesionala de exceptie si accesul la informare facila prin intermediul Internetului, la second opinion, la traininguri prin intermediul Cyber-Sight si exprimare stiintifica in cadrul forumurilor internationale de specialitate. Din anul 2000 si pana in 2009 clinica creste constant si se consolideaza prin eforturile intregii echipe formate acum din mai multi medici medici ( oftalmologi si anestezisti de exceptie ca dr. Nicolae Popescu si dr. Radu Tabacaru) si personal devotat (se alatura asistente cu o excelenta pregatire profesionala ca Anisoara Lazar si Claudia Ilie) care vegheaza si in prezent la desfasurarea unei activitati de buna calitate in Oftapro. In 2008 Dr. Cioplean efectueaza primele interventii de tubaj siliconic din Romania. In 2009, Dr. Teodorescu isi deschide propiul cabinet, iar Dr. Cioplean cumpara actiunile asociatilor sai devenind unicul asociat al clinicii. Odata cu schimbarea locatiei din Pache Protopopescu in B-dul Marasesti, Oftapro intra intr-o noua etapa de dezvoltare, intr-o cladire conceputa special pentru scopurile ei, achizionand echipamente noi, crescand numarul de cabinete de la 2 la 4 si construind un bloc operator de exceptie, la standarde internationale, avand consiliere de la Dr. Radu Tabacaru, medic anestezist, vechi colaborator al clinicii. Numarul medicilor a crescut, toti medicii din Oftapro fiind constant antrenati inca de pe bancile rezidentiatului si avand o prezenta constanta in Oftapro.

Tot din 2009, Oftapro detine o baza de date bine pusa la punct pentru toti pacientii care au pasit in clinica si al caror istoric este accesibil in orice secunda, completand baza de date initiala care detinea toate cazurile operate in clinica pana in 2009.

In 2012 se achizitioneaza o camera digitala portabila care realizeaza intr-un mod facil si netraumatizant fotografierea fundului de ochi atat la copilul foarte mic cat si la adult. Examinarea este posibila si in anestezie generala. Tot in 2012 , clinica Oftapro aduce in Romania terapia Neurovision permitand tratamentul ambliopiei la adult si adolescent.

In anul 2013, echipei Oftapro i se alatura Dr. Dan Georgescu, specializat in chirurgie oculoplastica si orbitara, medic roman , antrenat in SUA care completeaza o alta zona de nisa in oftalmologie, clinica achizitionad toate echipamentele necesare.

Pana la sfaritul lui 2013 in Oftapro s-au desfasurat in total 6500 de interventii chirurgicale de strabism, cataracta, cai lacrimale, orbita, pleoape majoritatea in anestezie generala.

In 2014, prin achizitionarea unui endoscop performant, Oftapro devine singura clinica oftalmologica din tara care abordeaza andoscopic chirurgia si examinarea sistemului lacrimal crescand rata de success a chirurgiei cailor lacrimale la 99-100%.

2014 este anul care aduce in Oftapro si un echograf ocular ultramodern pentru a creste posibilitatile de diagnostic in special in cazul copiilor, examinare posibila si in anestezie generala. Dr. Cristina Nitulescu, specialist in Retinopatia de Prematuriate completeaza in 2014 echipa medicala Oftapro acoperind o alta zona esentiala din patologia oftalmologica pediatrica.

Dragi Pacienti, in speranta ca acum stiti mai multe despre noi si ca ne veti ramane alaturi, va multumim ca ne-ati ajutat sa devenim ceea ce suntem, va datoram totul si va suntem profund recunoscatori pentru increderea pe care ne-ati acordat-o, nu ne vom opri niciodata din a ne deschide catre viitor si a tine seama de doleantele dumneavoastra.

Va multumim,
Daniela Cioplean si intreaga echipa OFTAPRO

 
http://legalmagazin.ro/suntem-una-din-clinicile-de-mare-performanta-din-europa-centrala-si-de-est/