Strabism

  • Despre strabism

    Strabismul sau deviatia ochilor Este o afectiune in care pozitia ochilor nu este paralela. Strabismul poate aparea la un ochi sau – mai frecvent – la ambii ochi, constant sau intermitent. Cat de des apare? 4-5% din copiii nascuti într-un an sunt strabici 50% au ambliopie (vedere scazuta sau ochi lenes) Care sunt cauzele? Ereditate... Cititi mai mult »

  • Strabismul la adult

    Care sunt cauzele strabismului la adult? In multe cazuri strabismul persista din copilarie si a fost tratat incomplet sau deloc. Exista si strabisme cu debut la virsta adulta. Acestea pot avea cauza in: Afectiuni generale: diabet, accidente vasculare, boli tiroidiene, miastenie, anevrisme sau tumori intracraniene, scleroza multipla. Traumatisme craniene cu pareze ale nervilor cranieni Dupa... Cititi mai mult »

  • Strabismul la sugar si copil mic

    Strabismul poate fi definit, intr-un limbaj simplu, ca lipsa de paralelism a ochilor.Tot un strabism se ascunde sub expresia “fuge un ochi” sau “scapa un ochi”. In cei 15 ani de experienta pe care ii am in domeniul strabismului, am observat ca in general oamenii considera “strabism” (sau il considera semnificativ), doar strabismul convergent, adica... Cititi mai mult »