Lentile aeriene

Oftapro utilizeaza si va pune la dispozitie in premiera pe piata romaneasca lentilele japoneze Tokai. Gama acestor lentile de plastic este foarte larga: lentile colorate, heliomate, cu tratament complex antireflex, antizgariere si durificare, monofocale, bifocale, progresive, lentile speciale de birou.

Tratamentul antireflex PGC (Pro Guard Coating) este format din 6 straturi antireflex, care creeaza o suprafata extrem de neteda a lentilei, este anti-murdarire (lentila este rezistenta la urmele de degete si murdarie, iar petele se curata foarte usor), respinge praful si petele de grasime, asigura o vedere extrem de clara, are actiune hidrofobica optima si rezistenta superioara la zgariere.

Tokai este compania care a inventat cea mai subtire lentila aflata in prezent pe piata, lentila cu indice de refractie 1.76AS.

Lentila monofocala Tokai 1.76 asferic este lider mondial in categoria lentilelor cu cel mai ridicat indice de refractie.

In cautarea celei mai subtiri si usoare lentile posibile, Tokai Optical a combinat cu succes materialul cu noul indice de refractie 1.76 si conceptul propriu de design asferic, aducand aceasta categorie de lentile la standarde de calitate neegalate.

Lentila de 1.76 AS contine tratamentul SPS (Super Power Shield), care ofera rezistenta si durabilitate remarcabile. Acest tratament a fost creat cu ajutorul celei mai noi tehnologii thin-film si proiectat pentru o usoara manevrabilitate.

Lentile speciale pentru computer

Multe persoane care utilizeaza computerul mai multe ore pe zi pot suferi de asa zisul “sindrom vizual de computer”.

Se manifesta cu oboseala oculara, uscaciune, arsuri, vedere incetosata, dureri de cap, de ceafa.
Cauze:

  • insuficienta secretiei lacrimale
  • stralucirea si reflexia intensa a monitorului
  • necesitatea corectiei optice adaptata varstei

Persoanele trecute de varsta de 40 de ani pot suferi de “vedere incetosata” si oboseala la computer.

Cauza este presbiopia, slabirea acomodatiei ochiului la vederea de aproape.

Monitorul se gaseste la o distanta intermediara de lucru si necesita dioptria (corectia) corespunzatoare acestei distante. Lentilele speciale pentru computer – cu tratament anti-reflex si dioptria prescrisa corect – pot imbunatati considerabil confortul, elimina oboseala si vederea neclara.

Port deja ochelari. Am nevoie de lentile speciale pentru computer?

Pentru cei care poarta deja ochelari – doar pentru citit sau pentru distanta, lentile bifocale sau progresive – munca la computer necesita o lentila speciala, adaptata necesitatii de dioptrii a fiecaruia.

Lentila progresiva obisnuita are o portiune intermediara insuficient de larga pentru a permite munca confortabila la computer.

Una din cele mai utilizate lentile pentru computer este o lentila progresiva cu zona intermediara larga, care permite vederea clara atat a monitorului, cat si la distanta de citit obisnuita.

Din categorie lentilelor de birou Oftapro va pune la dispozitie lentilele Tokai Largo (care ofera purtatorului un camp vizual larg la aproape, in timp ce mentin o acuitate vizuala puternica si la distanta. Aceasta lentila se potriveste perfect cu stilul de viata al persoanelor de varsta medie, asigurand confort in timpul celor mai variate activitati, nu numai profesionale, ci si casnice ori distractive) si Tokai Hi-Readers si Pro-Readers (lentila optima pentru vederea de aproape de interior, perfect adaptata  lucrului la birou. Comparativ cu lentilele pentru vederea de aproape standard, aceasta lentila ofera un camp largit al vederii de aproape. Datorita acestei caracteristici, purtatorul poate vedea cu usurinta chiar si zona din colturile paginii de ziar, dintr-o singura privire).