E-consulting

Intalnire de lucru cu Prof. Helveston la Congresul Societatii Internationale de Strabism- Istanbul septembrie 2010 (dr. Birlea, dr.Cioplean, prof Helveston, dr. Dragomir)

Intalnire de lucru cu Prof. Helveston la Congresul Societatii Internationale de Strabism- Istanbul septembrie 2010 (dr. Birlea, dr.Cioplean, prof Helveston, dr. Dragomir)

La sfarsitul anului 1999, Clinica Oftapro adreseaza profesorului Helveston de la
Universitatea Indiana – SUA, una dintre cele mai proeminente personalitati ale strabologiei moderne, o scrisoare prin care Dr. Daniela Cioplean ii solicita ajutorul in perfectionarea profesionala. Impresionat de entuziasmul si buna ei pregatire, Profesorul Helveston viziteaza clinica intre 30.01.2000 – 5.02.2000. Vizita a reprezentat un real succes pentru ambele parti, pentru ca in acest interval au fost discutate mai mult de 40 de cazuri foarte dificile, s-au operat 8 pacienti care altfel nu ar fi putut beneficia de tratament in tara si nu in ultimul rand, s-a initiat pentru prima data in Romania si Europa programul de E-consulting.

Ce este programul de E-consulting?

Foarte simplu. Este posibilitatea de a cere prin Internet o a doua opinie in cazurile care ridica probleme.

Cu ajutorul unei camere digitale, toata informatia legata de pacient (fotografiile in toate pozitiile diagnostice standard, fisa cazului si propunerile de tratament) sunt transmise prin E-mail profesorului consultant. Profesorul Helveston, precum si alte personalitati de la Universitatea Indiana, raspund prompt la solicitarile colegilor din Romania.

In ultimii ani, peste 400 de cazuri au beneficiat de tratament chirurgical cu rezultate exceptionale in urma acestei colaborari.

Clinica Oftapro este una din statiile pilot ale acestui program care urmeaza sa se extinda si are pana in acest moment de departe cea mai bogata si mai ridicata calitativ activitate. Puteti gasi amanunte despre acest lucru in web site: www.strabismus.minute.com
In noiembrie 2001 Dr. Cioplean a initiat programul in Albania, reprezentandu-l pe Prof. Helveston.

Medicii Clinicii Oftapro participa in fiecare an la cel putin un congres international si la toate manifestarile stiintifice interne, perfectionandu-si an de an pregatirea profesionala.

In anul 2002, ORBIS – cea mai mare asociatie internationala pentru prevenirea orbirii (www.Orbis.org), lanseaza sub coordonarea profesorului Helveston, prin fundatia CyberSight, primul program extins de telemedicina (www.telemedicine.orbis.org), vizand toate subspecialitatile oftalmologice. Dr. Cioplean a fost solicitata sa sustina programul, in calitate de specialist.
In acelasi an, cu sprijinul Prof. Helveston, Dr. D. Cioplean a participat la Congresul Academiei Americane de Oftalmologie, Orlando, SUA.

In februarie 2004, Oftapro organizeaza cea de-a doua vizita a Prof. Helveston in Romania , care s-a desfasurat sub forma primului simpozion romanesc de telemedicina, urmat de demonstratii chirurgicale in cadrul clinicii.

In februarie 2006, in cadrul Congresului ISA (Sao Paolo, Brazilia), Prof. Helveston a facut o prezentare on-line a programului, cu ajutorului Dr. Cioplean, care s-a bucurat de un real succes. Programul este in plina desfasurare, avand in prezent un numar din ce in ce mai mare de parteneri, beneficiarii fiind atat pacientii, cat si medicii participanti.