Ortoptica – recuperare vizuala

ortoptica2

Uneori deviatia strabica este mica si permite existenta vederii binoculare. In aceste situatii, tratamentul chirurgical nu este necesar si exercitiile ortoptice (care se fac cu ajutorul unui aparat numit sinoptofor) permit corectarea dezechilibrului existent. Un bun exemplu este insuficienta de convergenta. Exercitiile ortoptice sunt eficiente si in tulburari de acomodatie, tratamentul ambilopiei. Insa cel mai important rol revine ortopticii in educarea vederii binoculare dupa corectia chirurgicala a strabismului. Rezultatele sunt foarte bune la varsta copilariei. Mai pe scurt, ortoptica ii invata pe copiii care au avut strabism sa vada cu ambii ochi deodata si sa transforme aceasta perceptie in vedere complexa, stereoscopica (in spatiu).

NOU !!! Exercitiile ortoptice computerizate pentru imbunatatirea vergentei precum si cele pentru recuperarea ambliopiei reprezinta ultimele noutati in domeniu. Exista posibilitatea tratamentului computerizat in clinica sau acasa, unde medicul curant poate urmari evolutia pacientului prin intermediul conexiunii Internet.

In OFTAPRO exercitiile ortoptice sunt coordonate de catre cele patru asistente specializate .

ortoptica1

Se lucreaza individual cu fiecare copil si tactica se adapteaza varstei si capacitatii de colaborare a micului pacient.

Clinica Oftapro, prin intermediul programului home therapy system, ofera posibilitatea efectuarii exercitiilor ortoptice acasa, pe calculatorul personal. Acest program, dezvoltat la Universitatea New York de Prof. Dr. Jeffrey Cooper si informatician Rodney K. Bortel, contine o varietate de exercitii concepute sa atraga copiii, ele fiind percepute de acestia ca fiind jocuri pe calculator. In acest fel exercitiile se vor efectua acasa, intr-un mediu familial, fara sa mai fie necesara deplasarea la clinica noastra.

recuperare_vizuala_calculator1CD-ul cu programul pentru exercitii poate achizitionat din clinica noastra. Veti putea instala programul pe calculatorul de acasa, si prin intermediul unui username si o parola, va veti conecta cu serverul specializat din New York, SUA. Personalul nostru va va instrui in privinta instalarii si functionarii acestui program.

Medicul oftalmopediatru va crea un program de exercitii, individualizat in functie de diagnostic. Vor fi 150 de sedinte, de aproximativ 30 minute zilnic.

Rezultatele exercitiilor se vor salva pe server iar medicul din Oftapro le va monitoriza . In functie de progresele obtinute, medicul oftalmopediatru va face recomandarile necesare.