Dr. Daniela Eleonora Cioplean. CV.

Medic Primar Oftalmolog 1998. Chirurg, peste 5000 cazuri operate

« Cea mai buna cale de a trai in onoare in aceasta lume este sa fii ceea ce pretinzi ca esti. » Socrate

Medic Primar  Oftalmolog , supraspecializare in Strabism si Oftalmopediatrie, Chirurg, peste 5000 cazuri operate, 20 ani de experienta in domeniu, medic coordonator Oftapro, membru al ESA (www.esa-strabismology.org) , ISA (www.isahome.org) , AAPOS (https://aapos.org/), (www.oftalmologiaromana.ro) , SRSOP (www.srsop.org.ro) ,SRLCSO, ESCLOS  (www.eclso.eu), reprezentant SRSOP in cadrul IPOSC (www.iposc.org) , redactor al ESA, membru al Comisiei Europene pentru Examene de supraspecializare, Membru al Biroului de Etica al WSPOS (www.wspos.org) (Societatea Mondiala de Oftalmopediatrie si Strabism), autor al peste 70 de lucrari de specialitate, capitole de carte si redactor de specialitate.

Biografie. Date personale, activitate

Nascuta in 1964 in orasul Dej, Romania, casatorita, un copil.

Absolventa a Liceului “Andrei Muresanu”, Dej, sectia matematica-fizica, 1982.

Absolventa a Facultatii de Medicina Generala din cadrul Institutului de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca in anul 1988, media 9,60.

Limbi straine : engleza, franceza, italiana (avansat).

Calificare profesionala, activitate organizatorica

1988-1990 medic stagiar in Spitalul Judetean Timisoara.
1990-1994 medic oftalmolog rezident in cadrul Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucuresti, sub indrumarea Prof. Dr. Mircea Olteanu si in cadrul Institutului de Geriatrie “Ana Aslan”, avand medic coordonator pe Dr. Cristian Moraru (www.eye.ro)
1994 Membru IACLE ( Asociatia Internationala a Educatorilor in Domeniul Lentilelor de Contact ) – Barcelona
1994-1996 Medic specialist oftalmolog in Spitalul Judetean Brasov si in Centrele de Optometrie ale firmei Optinova
1996 prezent – asociat si administrator al Clinicii Oftalmologice Oftapro – Bucuresti , infiinteaza departamentul de oftalmopediatrie si strabism din cadrul acestei clinici, in cadrul caruia isi desfasoara activitatea si in prezent. Din ianuarie 2010 asociat unic al firmei (www.oftapro.ro).
1998 Medic Primar Oftalmolog
1998 Acreditata ca membru senior IACLE (Asociatia Internationala a Educatorilor in Lentile de Contact) ) (www.iacle.org)
2000 Lanseaza in asociere primul program de telemedicina in oftalmologie din Romania , program initiat de Profesorul Emerit dr. Eugene M. Helveston (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Helveston%20EM%5Bauth%5D)  care devine si ramane mentorul profesional (lwww.cyber-sight.org)
2001 Membru fondator al Societatii Romane de Strabologie si Oftalmopediatrie (SRSOP) (www.srsop.org.ro)
2001 Lanseaza programul de telemedicina in Albania
2003 Membru al Asociatiei Europene de Strabologie (ESA) (www.esa-strabismology.com), Bergen, Norvegia
2003 Membru al Societatii Romane de Lentile de Contact (SRLC) (www.rcslo.ro) si al Societatii Europene de Lentile de Contact (ESCL) (www.eclso.eu)
2004 februarie – Organizeaza in echipa primul simpozion romanesc de telemedicina – “Cyber sight, o oportunitate pentru parteneriatul in telemedicina”, sustinut de Prof. Eugene Helveston, SUA, urmat de al doilea curs interactiv pe teme de strabologie al Prof. Helveston , SUA, urmat de al doilea curs interactiv pe teme de strabologie al Prof. Eugene M. Helveston in Romania (www.cybersight.org)
2004 – iunie Organizeaza impreuna cu colegii un curs si demonstratie chirurgicala pe teme de chirurgie oculo-plastica, sustinute de Dr. Steven Dresner, SUA (www.drdresner.com)
2004 – septembrie Organizeaza in echipa prezentarea cu tema “Retinoblastomul – tratament modern”, sustinut de Prof. Dr. Francis Munier, Clinica Jules Gonin, Elvetia (www.esaso.org)
2006 – februarie devine Membru ISA- Asociatia Internationala de Strabologie (International Strabismological Association) (www.isahome.org)
2006 – iunie participa activ la organizarea celei de-a doua Reuniuni a Societatii Romane de Strabologie si Oftalmopediatrie (SRSOP) din Romania
2007 Membru al Academiei Americane de Oftalmopediatrie si Strabism (AAPOS) (www.aapos.org)
2008 participa direct la organizarea celei de-a treia Reuniuni a Societatii Romane de Strabism si Oftalmopediatrie cu o participare internationala de exceptie: Prof.dr. E.M. Helveston (USA), Prof. dr. V. Paris (Belgia), Prof.Dr. Birgitt Lorenz (Germania)
2009 – octombrie devine Presedintele Societatii Romane de Strabologie si Oftalmopediatrie (SRSOP)
2010-aprilie organizeaza si coordoneaza cu succes impreuna cu board-ul, Congresul SRSOP cu participare interna si internationala remarcabila: Prof.Dr. John Lee (UK); Prof.Dr. Jan Tjeerd de Faber (Olanda), Prof. Dr. Paolo Nucci (Italia), Dr. Alain Spielmann (Franta). Dr. Valeria Coviltir (Romania)
2010-octombrie organizeaza sesiunea de “Strabism” a Congresului National al Societatii Romane de Oftalmologie (www.oftalmologiaromana.ro)  modificand formatul acesteia si transformand-o intr-o sectiune de cursuri. Primul curs oferit: “Esotropia”. Urmatoarele cursuri s-au desfasurat in cadrul aceluiasi congres, in anii urmatori 2011, 2012 si 2013 acoperind toate tipurile de strabism
2011 – noiembrie dezvolta activitatea oftalmologica din Oftapro, implementand ca premiera in Romania programul NEUROVISION pentru tratamentul ambliopiei la adolescent si adult (www.revitalvision.com)
2012- aprilie achizitioneaza primul aparat portabil pentru fotografierea de rutina a retinei din Romania util pentru examinarea rapida a adultilor si copiilor, “Smartscope” (www.optomed.com)
2012- septembrie organizeaza intalnirea Asociatiei Europene de Strabismologie (ESA), la Bucuresti in calitate de organizator local si membru al comitetului stiitific. Au participat 280 de strabologi din 48 de tari. In cadrul programul stiintific al congresului s-au prezentat 45 de lucrari stiintifice, 62 de postere, 2 cursuri, 2 simposioane, 2 mese rotunde si o sesiune de cazuri dificile, reprezentand cel mai bogat program stiitific din istoria Asociatiei . Programul social spectaculos a scos in evidenta valori autentice romanesti. Cititi impresiile participantilor ESA (intitulate “Feedback ESA.“)
2013-ianuarie incepe colaborarea cu dr.Dan Georgescu (www.chirurgieoculoplastique.fr) in dorinta de a acoperi un sector important din chirugia oftalmologica, chirurgia oculoplastica, de orbita si cai lacrimale
2013-iulie devine membru al IPOSC (International Pediatric Ophthalmology and Strabismus Council), resprezentant SRSOP in cadrul acestui consiliu (www.iposc.org)
2013-septembrie devine editorul Asociatiei Europene de Strabismologie in urma deciziei boardului in cadrul sedintei de la Marsilia motiv pentru care decide sa nu-si mai depuna candidatura pentru un nou mandat de Presedinte al SRSOP
2014- achizitioneaza un endoscop ultraperformant pentru ridicarea calitatii chirurgiei cailor lacrimale, Oftapro fiind de altfel singura clinica Oftalmologica din Romania care detine atat echipamentul necesar cat si specialisti in acest domeniu (https://medical.olympusamerica.com)
2015- devine membru al Comisiei Europene pentru organizarea Examenului de atestare Europeana in Strabism si Oftalmopediatrie
2016- devine ca Membru al Biroului de Etica al Societatii Mondiale de Strabism si Oftalmopediarie (WSPOS)

Perfectionare

 • Tubingen, Germany, 1992 – Dezlipirea de retina, Curs
 • Bucuresti,1993, Curs de contactologie organizat de firma Bausch&Lomb
 • Barcelona, Spania 1994 – Lentile de contact, Curs IACLE
 • Lisabona, Portugalia 1994 Congresul Societatii Europene de Contactologie
 • Milano, Italia, 1995: Nistagmus, Strabism, Laser, Glaucom, Cursuri
 • Bucuresti,1996, Curs de lentile torice, organizat de Bausch&Lomb
 • Tel – Aviv, Israel 1996 – 6 luni stagiu de pregatire in Oftalmopediatrie si strabism in Schneider Medical Hospital
 • Bucuresti, 1996, Laserul in oftalmologie, curs organizat la Spitalul Militar
 • Utrecht, Olanda, 1996 – Lentile de contact, Cursuri IACLE
 • Praga, Cehia, 1998 – Acreditata ca membru senior IACLE, examen
 • Ierusalim, Israel, 1999 – Congresul al Societatii Europene de Strabism (ESA – European Strabismological Association,esa-strabismology.com )
 • Bucuresti, 2000 – Curs practic de chirurgie a muschilor oblici sustinut de catre Prof. Helveston in cadrul Clinicii Oftapro –Life surgery
 • Lytomysl, Cehia, 2000 – Chirurgia Strabismului, Life surgery, Curs interactiv
 • Barcelona, Spania, 2000 – Congresul Societatii Europene de Strabism
 • Florenta, Italia, 2001 – Congresul Societatii Europene de Strabism (ESA)
 • Tirana, Albania , 2001 – Congresul Societatii Albaneze de Oftalmologie
 • Orlando, SUA, 2002 – Cursuri de perfectionare in Strabism si Oftalmopediatrie, participare la lucrarile Congresului Academiei Americane de Oftalmologie (AAO) (cursuri de strabism si oftalmopediatrie).
 • Barcelona, Spania, 2003 – Simpozionul European de Glaucom
 • Bergen, Norvegia, 2003 – Congresul European de Strabism (ESA)
 • Cluj-Napoca, Romania , 2004 – curs de strabologie sustinut de Dr. Paul OTIS – SUA
 • Izmir, Turcia, 2004 – Congresul European de Strabism (ESA)
 • Budapesta, Ungaria, 2004 – Congresul European de Contactologie , cursuri
 • Cluj-Napoca, Romania 2005 – Actualitati in strabologie, curs
 • Killarney, Irlanda, 2005 – Congresul European de Strabism (ESA), prezentare poster
 • San Paolo, Brazilia, 2006 – Congresul Mondial de Oftalmologie, cursuri de strabism ale AAPOS (Academia Americana de Oftalmopediatrie si Strabism)
 • San Paolo, Brazilia, 2006 Congresul ISA (Asociatia Internationala de Strabologie), cursuri
 • Munich, Germania, 2006 – Masa rotunda cu tema “Sindromul de ochi rosu”
 • Paris, Franta, 2007 -Summit-ul cu tema ” Bolile externe ale ochiului”si Curs in arta prezentarii
 • Seattle, USA, 2007-Congresul Academiei Americane de Oftalmopediatrie si Strabism (AAPOS, aapos.org)-cursuri
 • Indianapolis, USA, 2007-Stagiu de perfectionare in chirurgia strabismului ( 2 saptamani ) in cadrul spitalului “Riley Children Hospital” din cadrul Universitatii Indiana si in cadrul unei prestigioase clinici private
 • Myconos, Grecia, 2007 –Congresul Asociatiei Europene de Strabism (ESA)
 • Milano, Italia, 2008 – Curs de perfectionare in probleme de suprafata oculara  “Eye Care Health Advisor”
 • Hong-Kong, 2008, Congresul Mondial de Oftalmologie (WOC- World Ophthalmology Congress)–Cursuri, simpozioane de strabism si oftalmopediatrie
 • Munchen,Germania, 2008– Congresul Asociatiei Europene de Strabologie (ESA)
 • Paris, Franta, 2009– Congresul European al ESCLO
 • San-Francisco, California, SUA, 2009-Congresul AAPOS (AAPOS Meeting)-cursuri
 • Barcelona, Spania, 2009 –Congresul Mondial de Oftalmologie Pediatrica si Strabism (WCPOS)-cursuri
 • Belgrad, Serbia, 2009- Congresul Asociatiei Europene de Strabologie (ESA)
 • Varsovia, Polonia, martie,2010 Curs de perfectionare “Eye Care Health Advisor”
 • Varsovia, Polonia, septembrie 2010, Congresul ESCLO, cursuri
 • Istanbul, Turcia, septembrie 2010, Congresul Asociatiei Internationale de Strabologie (ISA), cursuri
 • Sinaia,  octombrie 2010, Congresul National al SRO, cursuri
 • Sibiu, noiembrie 2010, Congresul Societatii Romane de Contactologie, cursuri
 • Varsovia, Polonia , martie 2011, Curs de perfectionare “Eye Care Health Advisor”
 • Bruges, Belgia, septembrie 2011, Congresul Asociatiei Europene de Strabologie (ESA)
 • Sinaia, octombrie 2011, Congresul National al SRO, cursuri
 • Sibiu , Romania, noiembrie 2011, Congresul Societatii Romane de Contactologie, cursuri lc, suprafat oculara
 • Abu-Dhabi, Emiratele Arabe, februarie 2012 Congresul Mondial de Oftalmologie (WOC- World Ophthalmology Congress)– Cursuri, simpozioane de strabism si oftalmopediatrie, Oculoplastica
 • San-Antonio, Texas, SUA, martie 2012,Congesul AAPOS (AAPOS Meeting) Cursuri, simpozioane
 • Bucuresti, Romania, septembrie 2012, ESA Meeting, cursuri
 • Milano, Italia, septembrie 2012, Congresul Mondial de Oftalmologie Pediatrica si Strabism (WCPOS)-cursuri strabism, oftalmopediatrie, ocuoplastica
 • Nisa, Franta, septembrie 2012, Congresul ESCLO, cursuri lc, suprafata oculara
 • Sinaia, octombrie 2012, Congresul National al SRO, cursuri
 • Sibiu , Romania, 2012, Congresul Societatii Romane de Contactologie, cursuri lc, suprafata oculara
 • Singapore, iulie 2013, AAPOS& Singapore Eye Center Joint Meeting, cursuri, simpozioane Oftalmopediatrie si Strabism
 • Marsilia , septembrie 2013, Congresul Asociatiei Europene de Strabologie (ESA)
 • Sinaia, octombrie 2013, Congresul SRO, Cursuri
 • Sibiu, noiembrie 2013, Congresul SRSOCLcursuri
 • Bucuresti, aprilie 2014, Congresul Societatii Romane de Chirurgie Oculoplastica, simpozioane, cursuri
 • Sinaia , mai 2014, Congresul Societatii Romane de Strabologie si Oftalmopediatrie (SRSOP), cursuri
 • Iunie 2014, webinar organizat de AAPOS,(seminar on-line), Up-to-date Myopia
 • Bucuresti,Septembrie 2014, Bucuresti, Congresul SRO+ Societatea Sud-Est Europeana de Oftalmologie, Cursuri
 • Octombrie, 2014, Dubrovnik, Croatia, Congresul ECLSO (Societatea Eurpeana de Contactologie)
 • Decembrie 2014, Kyoto, Japonia, Congresul ISA (Asociatia Internationala de Strabism)
 • Martie 2015, Frankfurt, Germania- Curs de contactologie
 • Aprilie 2015, Gouangzou, China, Congresul APAO
 • Iunie 2015, Viena, SOE (Congresul Societatii Europene de Oftalmologie)
 • Septembrie 2015, Barcelona, WCPOS, (Word Congress of Pediatric Oplthalmology and Strabismus)
 • Octombrie 2015, Venetia, Italia, ESA Meeting
 • Octombrie 2015, Sinaia, Congresul SRO
 • Octombrie 2015, Izmir, Turcia, ECLSO Meeting, cursuri
 • Noiembrie 2015, Sibiu, Congresul SRLCSO
 • Iunie 2016, Brasov, Congresul SRSOP, cursuri
 • Septembrie 2016,Budapesta, ESA Meeting
 • Octombrie 2016, Sinaia, Congresul SRO
 • Noiembrie 2016, Sibiu, Congresul SRLCSO

Activitate didactica, speaker

Incepand cu anul 2002 formeaza mai multi strabologi cu care in prezent lucreaza in echipa Clinicii Oftapro

2006-Curs pentru avansati despre prescriptia lentilelor de contact torice, organizat de firma Johnson & Johnson (lector)

2006 – Moderator si lector la mesele rotunde organizate de firma Alcon, cu tema “Sindromul de ochi rosu” Napoli-Italia si  Munchen-Germania, Bucuresti si Timisoara-Romania

2007- Moderator la mesele rotunde interactive de la Brasov si Galati, organizate de catre firma Alcon, cu tema “Sindromul de ochi rosu”

2007-invitata de catre comitetul stiintific al ESA (European Strabismological Association) ca Speaker si Moderator la sesiunea “Cazuri dificile”, Myconos, Grecia

2008-Lector si chairman la Congresul Mondial de Oftalmologie (WOC), Hong-Kong, la simpozioanele de Chirurgie a Muschilor Oblici si respectiv, Telemedicina

2008- Cursul de lentile de contact organizat de firma Bausch&Lomb, avand ca teme lentilele torice si cele multifocale-lector

2009 – Speaker invitat la Simpozionul organizat sub egida Johnson & Johnson- Eye Health Advisor, Bucuresti

2009- Speaker invitat la summit-ul organizat de firma Alcon pe tema “Infectiile oculare”

Bucuresti

2009- Speaker la primul Congres Mondial de Oftalmologie Pediatrica si Strabism (WCPOS), Barcelona, Spania- “Experienta Romaneasca” in cadrul sesiunii “My world, my way”

2010-Martie-Speaker invitat la simpozionul “Alergiile oculare” organizat de firma Thea, Bucuresti

2010-Octombrie- Cursul “Esotropia infantila” in cadrul sesiunii de curs ” Esotropia” la Congresul National al SRO, Sinaia (lector si coordinator curs)

2010-Octombrie- Curs de lentile de contact in cadrul seriei organizate de firma Bausch& Lomb (lector), Bucuresti

2011-iunie – Panelist la masa rotunda “Sindromul de ochi uscat”, Bucuresti

2011- Octombrie, Sinaia, Cursul: “Exotropia” consecutive in cadrul cursului organizat de SROP-”Exodeviatiile (lector si coordonator curs)

2011-noiembrie, Sibiu, Cursul : “Epifora-aspecte clinice si solutii de tratament” (lector)

2012-Februarie, Abu-Dhabi –Speaker Invitat in sectiunea de Telemedicina a WOC (Congresul Mondial de Oftalmologie) (www.woc2012.org)

2012-Aprilie , Bucuresti, sustine cursul “Refractia oculara”

2012- Septembrie- Moderator si coordonator, simpozionul ” Re-interventii” in cadrul ESA Meeting 2012, Bucuresti

2012- Septembrie, Milano, WCPOS (World Congress of Pediatric  Ophthalmology and Strabismus), Speaker Invitat

2012-Octombrie, Sinaia- Curs de Strabism organizat de SRSOP (lector si coordonator curs)

2012-Noiembrie, Sibiu- Curs “Modificari ale suprafetei oculare in Orbitopatia Tiroidiana” lector

2013, Aprilie, Bucuresti, Curs “ Ambliopia”, lector (organizat de firma Bausch&lomb)

2013, Iulie, Singapore, AAPOS, Speaker Invitat, simpozion “Point and counterpoint in strabismology”

2013, Septembrie, Marsilia, ESA, Speaker Invitat la sesiunea de cazuri dificile

2014, Decembrie,Kyoto, Japonia, Speaker Invitat la Meetingul ISA (International Strabismological Association) (www.isa2014.jp)

2015, Aprilie, Guangzhou, China, Congresul de Oftalmologie Asia Pacific Australia (APAO), speaker invitat, simpozion ESA

2015, Iunie SOE, Viena, speaker invitat , Simpozion ESA

2015, Septembrie, WCPOS, Barcelona, Speaker Invitat, Cazuri dificile

2015, Octombrie, Congresul ESA,  Venetia, Italia, 3 lucrari prezentate

2015, Octombrie, Sinaia, Congres SRO, lector, curs oftalmopediatrie

2016, Iunie, Brasov, Congresul SRSOP, speaker

2016, Octombrie, Budapesta, Congresul ESA, Panelist al Mesei Rotunde « The Inferior Oblique Muscle »

2016, Octombrie, Sinaia, Congresul SRO, Curs Strabism, lector

2016, Noiembrie, Sibiu, Congresul SRCLSO, lector

Lucrari prezentate

1988-1990 Coautor la 11 lucrari stiintifice in cadrul sectiei de Chirurgie Plastica si Reparatorie-Spitalul Judetean Timisoara sub indrumarea Prof. Dr. Tiberiu Bratu

Oftalmologie, prim-autor:

 1. “Anterotranspozitia oblicilor inferiori – tratament chirurgical in deviatia verticala disociata asociata cu hiperfunctia bilaterala a oblicilor inferiori” – Octombrie 2000 – Brasov, Reuniunea Anuala a Oftalmologilor Militari, Octombrie 2001 – Tirana, Albania, Congresul Societatii de Oftalmologie Albaneze
 2. “Reinterventia pentru muschi pierdut in orbita” – Noiembrie 2000 – Bucuresti,
 3. “Aspecte particulare ale strabismului la adult si adolescent” – Martie 2001 – Bucuresti
 4. “Atitudine si tratament in esotropia infantila esentiala” – Poster – Mai 2001 – Iasi
 5. “Tratament modern in alergiile oculare” – Iunie 2002 – Bucuresti si Constanta
 6. “Importanta tratamentului precoce in esotropia infantila esentiala” – Septembrie 2002 – Bucuresti
 7. “Complicatiile chirurgicale ale interventiei pentru strabism” – Septembrie 2002 – Cluj-Napoca, Reuniunea Anuala a Oftalmologilor Militari
 8. “Paralizia traumatica de N VI” – Noiembrie 2002 – Bucuresti
 9. “Concepte noi in prevenirea si tratamentul miopiilor evolutive la copii” – Aprilie 2003 – Vata
 10. “Dificultati in tratamentul esotropiei infantile esentiale” – Octombrie 2003 – Sinaia , Congresul National al Societatii Romane de Oftalmologie (SRO)
 11. “SAUFLON 55 UV – O noua alternative pentru contactolog” – Octombrie 2003 – Sibiu , Congresul Societatii Romane de Lentile de Contact (SRLC)
 12. Does the bilateral Inferior Obliques Anterior Transposition influence the amount of surgery on the horizontal muscles?”– Iunie, 2004, Izmir, Turcia ESA (Asociatia Europeana de Strabologie), Septembrie 2004 – Sinaia, Congresul National al SRO
 13. “Diplopia dupa chirurgia cataractei” – februarie 2005, sedinta filialei Bucuresti a Societatii Romane de Strabologie si Oftalmopediatrie (SRO), Bucuresti
 14. The adequate therapeutical approach in VI-th Nerve Palsy – Poster – iunie 2005 Killarney, Irlanda
 15. “Planul terapeutic adecvat in paraliziile traumatice de nerv VI” – octombrie 2005, Sinaia, Congresul National al SRO
 16. “Optiuni in alegerea unei lentile de contact” – octombrie 2005,Sinaia, CNSRO
 17. “Suturile ajustabile “in tandem” in chirurgia strabismului” – ianuarie 2006 Bucuresti, sedinta filialei Bucuresti a SRO
 18. “Insertia anormala a Oblicului Inferior si influenta sa asupra aspectului clinic al strabismelor verticale”-iunie 2006, Cluj-Napoca, Reuniunea de Oftalmopediatrie si Strabism
 19. “Tratamentul chirurgical si medicamentos al obstructiei congenitale de canal lacrimal”, iunie 2006, Cluj-Napoca, Reuniunea SRSOP, octombrie 2007, Sinaia, CNSRO
 20. “Abordare moderna a strabismului la adult”- octombrie 2006, Sinaia, Congresul National de Oftalmologie
 21. Topical antibiotics in current ophthalmology practice, octombrie 2006, Munchen, Germania
 22. “Strabismele iatrogene-abordare si tratament”, februarie 2007, sedinta filialei Bucuresti a SRO
 23. “Insertion Anomalies of the Inferior Oblique Muscle and their influence-Poster, mai 2007, Miconos, Grecia, Congresul ESA
 24. “Persistent diplopia after Inferior Rectus Muscle traumatic dilaceration”- Prezentare de caz, mai-2007 Myconos, Grecia, Congresul ESA
 25. “Strabismele iatrogene-abordare si tratament”, octombrie 2007, Sinaia, Congresul National al SRO
 26. “Rezultate pe termen mediu in exotropia consecutiva operata”, 2008, Cluj-Napoca, Reuniunea Nationala de Oftalmopediatrie si Strabism
 27. “Insertion Anomalies of the Inferior Oblique Muscle and their clinical significance”, 2008, Hong-Kong, WOC (World Ophthalmology Congress)
 28. “7 ani de parteneriat in Telemedicina”, 2008, Hong-Kong, WOC
 29. “Medium term results in operated consecutive exotropia”, 2008, Munchen, Germania, Congresul ESA
 30. “Abordare si dificultati in tratamentul strabismelor traumatice”,2009, Sinaia, Congresul National al Societatii Romane de Oftalmologie
 31. “Rezultate in intubatia bicanaliculara prin metoda Ritleng in obstructia de canal lacrimo-nazal recidivata”, 2009, Sinaia, Congresul National al Societatii Romane de Oftalmologie
 32. “Noutati tehnice in strabologie”,2009, Bucuresti, sedinta filialei SRO Bucuresti
 33. “Alergiile oculare”, martie 2010 Bucuresti, Intercontinental, Simpozion organizat de firma Thea
 34. “Algoritm de selectie a cazurilor care trebuiesc adresate medicului oftalmopediatru in esantionul 1-3 ani”, martie 2010, Bucuresti, Congresul National de Pediatrie
 35. “Surgical and functional results in operated Infantile Esotropia”, 2010, Istanbul, Turcia, Congresul Asociatiei Internationale de Strabologie (publicata in strainatate*), Poiana Brasov, Congresul SRSOP
 36. “Principii moderne in tratamentul ambliopiei”, octombrie 2010, Bucuresti, sedinta filialei SRO
 37. “Lentila de contact-un ajutor pretios in restaurarea vederii binoculare la copil, noiembrie 2010″, Sibiu, Congresul Societatii Romane de Contactologie
 38. “Sindromul de ochi uscat si alergiile oculare”, Bucuresti, aprilie , 2011
 39. “Surgery and expectations in consecutive exotropia related to lost medial rectus after surgery for Eso-Duane”, septembrie 2011, Bruges, Belgia, ESA 2011, Sinaia 2012, Congres SRO
 40. “From Partner to colleague to Mentor with e-consultation”, februarie, 2012, Abu-Dhabi, Emiratele Arabe, WOC 2012
 41. ” Re-operation for lost Medial Rectus after multiple surgery for consecutive exotropia”, Bucuresti, Septembrie, ESA Meeting 2012
 42. “Operated Infantile Esotropia-10 years follw-up”, Sinaia, 2012
 43. “Ocular surface changes in thyroid ophthalmopathy-clinical aspects and treatment solutions”(**), Sibiu, 2012, Congresul SRC
 44. “Modern gudelines in Ambliopia treatment”, Bucuresti, 2013
 45. “Prism adaptation for acquired Esotropia? NO”, Singapore, 2013, AAPOS& Singapore Eye Center Joint Meeting
 46. “Silicon Tubing using Ritleng probes in congenital recurrent and delayed nasolacrimal duct obstruction: efficiency, incidents and results”,Singapore, 2013, AAPOS& Singapore Eye Center Joint Meeting, Sinaia, 2013, Congresul SRO
 47. “Surgery and expectations in consecutive exotropia related to lost Medial Rectus after surgery for Eso-Duane”, Singapore, 2013, AAPOS& Singapore Eye Center Joint Meeting
 48. “The bilateral Inferior Oblique Muscle Anterior Transposition (IOMAT) and it’s efficiency in obtaining the vertical alignment of esotropia accompanied by bilateral dissociated vertical deviation and bilateral Inferior Oblique OverAction” Singapore, 2013, AAPOS& Singapore EyeCenter Joint Meeting, Marseille, ESA Meeting 2013 (*), Kyoto, Japan, 2014
 49. “Persistent diplopia in a case of multiple operated dysthyroid orbitopathy”, ESA Meeting, Marseille, 2013, September
 50. “Strabismul din Orbitopatia Tiroidiana”, Sinaia, Congresul SRO, Octombrie 2013
 51. “Ocular Surface changes after strabismus surgery, Noiembrie 2013, Congresul SRC
 52. How to define successful treatment in deprivation amblyopia after unilateral congenital cataract with microphthalmia and PHPV- limits and questions”, Congresul SRSOP, Sinaia, Mai 2014
 53. “Restrictive hypotropia after parabulbar anesthesia for cataract surgery-treatment solutions” Congresul SRSOP, Sinaia, Mai 2014
 54. “ Tumous versus Inflammation in extraocular soft tissues clinical manifestations in children”, Congresul SRSOP, Sinaia, Mai 2014
 55. “The timing and the protocol for the first ophthalmology examination in children”, Bucuresti, Congresul SRO
 56. “Basic Surgical Techniques in Strabismus. Intraoperative incidents” Prezentare video, Curs,, Bucuresti, Congresul SRO.
 57. “The accommodation role in Myopia onset and Evolution”, Sibiu, SRLCSO, 2014
 58. “Extraocular Muscles Dysfunctions associated to Myopia”, Sibiu, SRLCO, 2014, Brasov SRSOP, 2015
 59. Transitory consecutive esotropia after Amitriptyline treatment for nocturnal enuresis”, SRO-Bucuresti, publicata in ISA 2014 Proceedings Book (Advances in Strabismus, ed. Seyhan Ozkan, 2015) si in South-East European Journal of Ophthalmology, 2015 , poster ESA Meeting, Venice 2015
 60. “Age Related Strabismus”, Work-shop, ISA Meeting 2014, Kyoto, Japan, publicata(Advances in Strabismus, ed. Seyhan Ozkan, 2015)
 61. The Role of Refractive Errors Correction in Infantile Esotropia”, Guangzhou, China, aprilie 2015 , APAO Meeting
 62. Surgical Management of Dissociated Vertical Deviation and Inferior Oblique Muscle Overaction”, Viena 2015, SOE Meeting
 63. “Lost Inferior Rectus Muscle after multiple strabismus surgery in a patient with thyroid orbitopathy and iatrogenic hypoglobus”, Barcelona,Spain, WCPOS 2015
 64. Adult Amblyopia treatment by Revitalvision” ESA Meeting, Venice,Italy, 2015
 65. “Refractive Errors in Infantle Esotropia-distribution and evolution”, ESA Meeting, Venice, Italy 2015 
 66. “Acute complications in naso-lacrimal duct obstruction in adults and children-diagnosis and treatment”, Sinaia, Congres SRO 2015
 67. “Hyperopia in Strabismus”, Sibiu, SRLCSO, 2015
 68. “Binocular Vision Highlights in Strabismus Treatment- a practical approach”, Sinaia, SRO 2016
 69. “Refractive errors correction in children under age 6 years”, Sibiu, SRLCSO, 2016

* volumele de “Tranzactii” ale Asociatiei Europene de Strabologie
** Revista “Acta Medica Transilvanica”

*** “Transactions of International Strabismus Association Meeting, Istanbul, 2010”

Articole publicate

 1.  Cioplean DE, Teodorescu L. Does the bilateral Inferior Oblique anterior transposition influence the amount on the horizontal muscles ? Transactions 29th European Strabismological Association Meeting, Izmir, ed.de Faber, 2005, ISBN 0415372119,pag. 105-107
 2.  Teodorescu L, Cioplean DE. How predictable is muscles surgery in Superior Oblique Palsy ? Transactions 29th European Strabismological Association Meeting, Izmir, ed.de Faber, 2005, ISBN 0415372119, pag. 153-154
 3.  Cioplean DE, Teodorescu L. The appropriate therapeutical plan in Traumatic VI Nerve Palsy. Transactions of the 30th ESA Meeting, Killarney,ed. Rosario Gomez de Liano, 2006, ISBN:84-609-9035-4, pag. 323-325
 4.  Teodorescu L, Cioplean DE. Surgical options in Third Nerve Palsy. Transactions of the 30th ESA Meeting, Killarney,ed. Rosario Gomez de Liano, 2006, ISBN:84-609-9035-4, pag. 175-176
 5.   Cioplean DE, Teodorescu L. The “abnormal’ anatomy of the Inferior Oblique Muscle and it’s influence on the clinical aspect of Vertical Strabismus. Transactions of the 31st ESA Meeting, Mikonos, ed. Rosario Gomez de Liano, 2008, pag. 327-329
 6.  Cioplean DE. Medium term follow-up in operated consecutive Exotropia. Transactions of the 32nd Meeting of the European Strabismological Association, Munich, ed. Rosario Gomez de Liano, 2008. ISBN: 978-84-613-0837-8. pag. 105-107
 7.   Teodorescu L, Cioplean DE Dragomir M, Velcea I. Surgical options in congenital nystagmus. Transactions of the 32nd  Meeting of the European Strabismological Association, Munich, ed. Rosario Gomez de Liano, 2008. ISBN: 978-84-613-0837-8. pag. 285-288
 8.   Cioplean DE, Birlea G, Dragomir M. Surgical and Functional results in operated Infantile Esotropia. Update in strabismology, ed. Seyhan B. Ozkan,2010. ISBN:978-605-443-11-68, pag. 234-237
 9.  Cioplean DE.Ocular surface changes in thyroid ophthalmopathy-clinical aspects and treatment solutions. Acta Medica Transilvanica. Supliment, anul XVI, nr.1, 2011,Martie pag. 43-44
 10.   Cioplean DE, Birlea G, Dragomir M. Surgery and expectations in consecutive exotropia trelated to lost medial rectus after surgery for Eso-Duane.Transactions of the 34th Meeting of the European Strabismological Association, Bruges, ed. Olav H. Haugen, 2011 pag. 217-219
 11.   Sprunger DT, Helveston EM, Cioplean DE, Teodorescu LA. “Type IV” Duane Syndrome. Transactions of the 35th Meeting of the European Strabismological Association, Bucharest,  ed. Olav  H. Haugen, 2012, pag. 65-68
 12.   Cioplean DE.Re-operation for lost medial rectul after multiple surgeries for strabismus. Transactions of the 35th Meeting of the European Strabismological Association, Bucharest, ed. Olav H. Haugen, 2012, pag. 263-266
 13.   Dragomir M, Cioplean DE. Iatrogenic exotropia after endoscopic sinus surgery: a case report. Transactions of the 35th Meeting of the European Strabismological Association, Bucharest, ed. Olav H. Haugen, 2012, pag. 373-376
 14.   Birlea G, Cioplean DE. A case of Inferior Oblique paresis: clinical features and surgical treatment. Transactions of the 35th Meeting of the European Strabismological Association, Bucharest, ed. Olav H. Haugen, 2012, pag. 381-384
 15.  Cioplean DE. The bilateral Inferior Oblique anterior transposition and its efficiency in obtaining the vertical alignment of esotropia accompanied by DVD and IOOA. Transactions of the 36th Meeting of the European Strabismological Association, Marseille, ed. Olav H. Haugen, 2013, pag. 119-112
 16.  Cioplean DE.Ocular surface changes after strabismus surgery. Acta Medica Transilvanica. Supliment, anul XVII, nr.1, 2013, Martie pag. 69-71
 17.   Cioplean DE. Age –related strabismus. Advances in strabismus. The 12th Meeting of the International Strabismus Association, 2014, Kyoto, ed. Seyhan B. Ozkan. ISBN:978-605-443-13-77.pag. 156-162
 18.  Cioplean DE. Transitory Consecutive Esotropia after Amytriptyline treatment for nocturnal enuresis-Case report. Advances in strabismus. The 12th Meeting of the International Strabismus Association, 2014, Kyoto, ed. Seyhan B. Ozkan, 2015. ISBN:978-605-443-13-77. pag. 452-455
 19.  Cioplean DE. The bilateral Inferior Oblique anterior transposition and its efficiency in obtaining the vertical alignment of esotropia accompanied by DVD and IOOA. . Advances in strabismus. The 12th Meeting of the International Strabismus Association, 2014, Kyoto, ed. Seyhan B. Ozkan. ISBN:978-605-443-13-77.pag. 495-498
 20.  Cioplean DE. Extraocular Muscle Dysfunctions Associated with Myopia. Acta Medica Transilvanica. Supliment oftalmologie. Anul XIX, 2016, Martie, pag. 46-48
 21.  Cioplean DE, Pruna VI. Adult Amblyopia Treatment by Revitalvision. Transactions of the 37th Meeting of the European Strabismological Association, Venice, ed. Daniela Eleonora Cioplean, 2016, ISBN:978-606-793-030-6.pag. 91-94
 22.  Cioplean DE. Refractive Errors in Infantile Esotropia-distribution and evolution.  Transactions of the 37th Meeting of the European Strabismological Association, Venice, ed. Daniela Eleonora Cioplean, 2016, ISBN:978-606-793-030-6. pag. 187-190
 23.  Cioplean DE. Transitory Consecutive Esotropia after Amytriptyline treatment for nocturnal enuresis. Transactions of the 37th Meeting of the European Strabismological Association, Venice, ed. Daniela Eleonora Cioplean, 2016, ISBN:978-606-793-030-6. pp 345-348 and South-East European Journal of Opthtalmology, 15.12.2015, online
 24.  Cioplean DE , Nitescu RL.Age Related Strabismus. Romanian Journal of Ophthalmology, Volume 60, Issue 2, April-June 2016.pag.:54-58

Autor Capitole de carte: “Anatomia si fiziologia cailor lacrimale”, “Patologia chirurgicala de tip obstructiv  a cailor lacrimale la copil” si “Suturile ajustabile in chirurgia strabismului”, subcapitole in “Tratat de Chirurgie- Oftalmologie”, vol IV, coordonatori Cristina Vladutiu, Dorin Chiselita, Editura Academiei Romane, 2013