Saltul enorm făcut de tehnologia informatică în ultimii 30 de ani a creat oportunități inimaginabile în trecut.

Anul 2000 a adus un salt uriaș în OFTAPRO din punct de vedere profesional.

În acest an a fost inițiat primul program de e-consulting, cu ajutorul profesorului Eugene M. Helveston din Statele Unite ale Americii, de la Universitatea Indiana. În anii următori, medicii din Oftapro au fost parteneri activi în programul de Telemedicină Cyber-Sight care este în continuare în continuă dezvoltare implicând în prezent zeci de mii de parteneri profesionali. Programul a facilitat pe lângă obținerea unei a doua păreri profesionale (second opinion) în situația unor cazuri extrem de dificile de la cei mai buni specialiști în domeniu și angajarea într-un program de educație medicală continuă la un înalt nivel al medicilor din OFTAPRO prin contactul permanent cu oftalmologia americană și internațională.

Poza din articol din ziar, care anunța începerea primului program de telemedicină în România – acum 21 de ani!

Ulterior, o parte din medici au devenit la rândul lor mentori în strabism și oftalmopediatrie în acest program pentru medicii oftalmologi mai tineri dintr-o multitudine de țări.

Și în prezent cazurile dificile pot beneficia în OFTAPRO de e-consulting acolo unde este necesar dar situațiile acestea au devenit mai rare ca urmare a creșterii expertizei medicilor din Oftapro.

În continuare însă există cazuri extrem de dificile în care cerem părerea colegilor specialiști din străinătate, în special în tumori oculare, afecțiuni grave ale corneei sau neuro-oftalmologice mai ales în situațiile în care specialiștii din domeniul respectiv lipsesc în România.

Ultimii ani ne-au adus în situații neprevăzute, în perioada Covid, tehnologia salvându-ne prin asistența la distanță pe care am putut-o acorda în anumite situații pacienților.

În prezent, pentru a putea acorda asistență de specialitate unui număr cât mai mare de pacienți, doctorul Dan Georgescu care locuiește și activează în Statele Unite ale Americii acordă consultații online, cu ajutorul doctorului Mihnea Vulpe, în timp real, beneficiind de toate facilitățile pe care ni le oferă tehnologia și programul nostru performant de baze de date.

Doctorul Dan Georgescu poate să vadă pacientul, să discute cu el, să-i examineze investigațiile și să evalueze rezultatul celor efectuate de către medicul din cabinet în perioadele în care nu este prezent în clinica OFTAPRO. Aceste lucruri sunt posibile numai cu acordul consimțit al pacientului respectând toate normele în vigoare.