Avem experiența și abilitățile necesare pentru a depista la timp toate afecțiunile caracteristice copilăriei și a vă oferi soluțiile de tratament adecvate.


Examinare blândă și neinvazivă

Cu un personal bine antrenat în abordarea copilului și echipamente prietenoase, multe dintre ele portabile, 99% din  copii, indiferent de vârstă pot fi examinați la noi în clinică câștigându-le încrederea cu blândețe și dragoste. Atmosfera este extrem de calmă, programările se fac în așa fel încât consultația să se încadreze în perioada zilei în care copilul este bine dispus și compliant. Nu se produc aglomerări, există jucării și loc de joacă iar în zilele frumoase, timpul de așteptare până când își fac efect picăturile necesare pentru o examinare corectă, poate fi petrecut în parcul Carol din apropiere sau în curtea clinicii, special amenajată pentru așteptare.

La Oftapro copiii pot fi consultați din primele zile de viață!

Programează-te!

Echipamente de top

Oftapro este singura clinică oftalmologică în care există 5 autorefractometre (Nidek, Topcon, PlusOptix) (de toate tipurile) și 2 retinoscoape astfel încât măsurarea dioptriilor la copil să fie posibilă în orice împrejurare. 

Este, de asemenea, singura clinică în care, în 99% din situații poate fi măsurată presiunea intraoculară la copil (aplanotonometre, tonometru portabil I-Care, tonometru non-nontact, tonometru AccuPen), fără a fi adormit, pentru depistarea glaucomului congenital sau infantil.

Oftapro  deține o retino-cameră Smartscope, cu care se pot face fotografii de fund de ochi în câteva secunde, la toți micii pacienți, cu copilul treaz sau adormit și 3 oftalmoscoape indirecte care pot furniza detalii foarte amănunțite despre retina copilului. Părintilor li se poate explica pe imagini problema copilului. Este singura clinică din România cu experiență îndelungată în utilizarea acestui aparat (peste 10 ani).

Pentru copiii peste 3 ani, complianți, avem posibilitatea de a afla detalii structurale ale retinei cu ajutorul unui aparat OCT (Tomografie Computerizată în Coerența Optică OCT-Nidek).

În 2022 Oftapro achizitionează Mon Pack, un stimulator multifuncțional, compact, unic in România, care combină toate testele necesare pentru o evaluare completă și amănunțită a funcțiilor vizuale. Este necesar un singur stimulator pentru  o testare completa ERG și VEP, inclusiv multifocală dar si pentru  Electro-oculografie (EOG) senzoriala. Citește mai mult.


Relația excepțională pacient-medic

Tot personalul are un training de excepție și experiență îndelungată cu copiii.

Fiecare medic își asumă examinarea, diagnosticul și conduita de tratament dar pacientul sau medicul pot solicita, în cazurile dificile, cu programare, o a doua opinie unui medic cu expertiză mai bogată.

Toate datele copilului dumneavoastră, complete vor rămâne securizate în baza noastră de date. Oricând pot fi accesate la cerere de către dumneavoastră, iar el, ca adult va putea beneficia de tot istoricul lui medical, amănunțit, în format digital, atunci când va avea nevoie.

O dată cu primul consult și inițierea tratamentului, îl vom monitoriza pe termen lung, clinica beneficiind de o complexă bază de date imagistică (baza de date a clinicii conține istoricul din ultimii 20 de ani al pacienților tratați în Oftapro).

În situația -foarte rară- în care copilul nu poate fi examinat nici după mai multe încercări, mai ales dacă este o situație urgentă, acută, copilul va fi examinat într-o scurtă anestezie generală. Clinica beneficiază de ajutorul competent a doi medici experți anesteziști pediatri.

Când facem primul control oftalmologic la copil – Dr. Cristina Nițulescu

Primul control oftalmologic al copilului trebuie făcut înainte de un an- pentru copiii născuți la termen și în prima lună pentru copiii născuți prematur. În unele cazuri, câteva săptămâni pot face diferența dintre a vedea bine sau nu. Dr. Cristina Nițulescu, medic primar oftalmolog, specialist ROP, explică de ce e bine să vii la timp și în ce condiții se desfășoară consultația, precum și avantajele acesteia.

Pentru mai multe materiale video informative urmăriți canalul nostru YouTube!Subscribe

Ce afecțiuni pot fi tratate la Oftapro

Iată câteva dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni oftalmopediatrice în practica noastră:

 • Strabismul (orice anomalie de aliniere sau de mișcare și funcționare a mușchilor extraoculari inclusiv paralizii ale mușchilor extraoculari, sindrom Duane, Moebius, etc)
 • Vicii de refracție (dioptrii) : hipermetropie, miopie, astigmatisme, anizometropii (diferențe mari de dioptrie între cei doi ochi)
 • Ambliopia (ochiul leneș)
 • Miopia evolutivă – toate tratamentele noi pentru controlul miopiei sunt accesibile în clinica Oftapro
 • Nistagmus
 • Obstrucția de duct lacrimo-nazal (“înfundarea canalului lacrimal”) și toate complicațiile acestei
 • Obstrucția de duct lacrimonazal recidivată
 • Infecții, inflamații și alte afecțiuni ale suprafeței oculare     
 • Anomalii de dezvoltare ale pleoapei: ptoza palpebrală (pleoapa cazută)  entropion congenital, ectropion congenital, simblefarom, etc (aflați mai mult)
 • Chisturi dermoide
 • Alte tumori ale ochiului  și orbitei (chisturi, hemangioame)
 • Cataracta congenitală (diagnostic, tratamentul de recuperare al ambliopiei post-chirurgical)
 • Nevi pigmentari conjunctivali
 • Glaucom congenital      
 • Retinopatie de prematuritate
 • Infecții și inflamații ale orbitei sau ale țesuturilor din jurul ochilor (chalazion, orjelet, celulita preseptală etc)
 • Insuficiența de convergență
 • Malformații congenitale ale ochiului și orbitei (microftalmie, coloboame, anoftalmie etc)
 • Trichiazis sau distichazis (creșterea anormală a genelor )
 • Traumatisme ale ochiului și orbitei, sechele posttraumatice

ORICE AFECȚIUNE OFTALMOLOGICĂ A COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ

*știați că

OFTAPRO, la început împreună cu Editura Corint (anul 2000 !) iar ulterior pe cont propriu a lansat în mai multe maternități bucureștene și din țară dar și în grădinițe primul program de profilaxie primară a afecțiunilor oftalmologice la copilul mic – COPILUL DUMNEAVOASTRĂ VEDE BINE?


Galerie foto