Operatii

Departamentul chirurgical OFTAPRO functioneaza din 1997. Pana in prezent s-au operat peste 6500 cazuri de copii (>65 %) si adulti, fara incidente chirurgicale sau anestezice. Se opereaza preponderent strabisme dar si afectiuni ale aparatului lacrimal si ale pleoapelor, precum si alte afectiuni chirurgicale. Varsta pacientilor operati in Oftapro a fost cuprinsa intre 3 saptamani si 82 ani (cel mai varstnic pacient operat in clinica pentru strabism paralitic). Este unul din primele departamente chirurgicale private din Romania. Pacientii sunt minutios investigat inaintea interventiei prin analize de laborator si alte investigatii. Discutia medic-pacient premergatoare operatiei clarifica toate aspectele legate de actul chirurgical si anestezic si permite pacientului sau parintilor acestuia sa inteleaga exact scopul interventiei precum si decursul operator. Se folosesc in acest scop materiale video, power-point, exemple de cazuri similare atat pre cat si postoperator. Recomandarile care se fac in vederea actului chirurgical sunt atat verbale cat si scrise.

Sala de operatie

Sala de operatie propriu-zisa – este dotata cu aparatura de inalt standard pentru desfasurarea interventiilor chirurgicale oftalmologice de diverse tipuri:

  • microscop operator modern
  • aparat de diatermie
  • instrumente chirurgicale moderne, materiale consumabile de unica folosinta
Faceti “click” pe imagine pentru a o mari. Flolositi sagetile pentru navigare intre poze

Saloanele pre si post operator

Pacientii au la dispozitie un salon specializat in care se efectueaza pre-anestezia si monitorizarea post-operatorie. Pentru confortul psihic, copiii sunt insotiti de unul dintre parinti in aceste etape.

Anestezia

Anestezia generala se desfasoara in conditii de maxima securitate si monitorizare adecvata pentru pacientii de toate varstele. Aparatul de anestezie este un model Kirana-2007 si este insotit de aparate de monitorizare moderne. Anestezia generala pentru interventiile cu durata mai lunga presupune intubatia oro-traheala iar pentru cele scurte utilizarea mastii laringiene, tehnica larg utilizata in tarile avansate. Este singurul departament din tara, in conditii de practica privata, pentru anestezia generala pediatrica si pentru adulti in oftalmologie in conditii de ambulator, adica cu spitalizare de o zi.
Medicul anestezist este prezent in clinica in zilele de operatie si asigura anestezia generala, locala si monitorizarea starii generale de sanatate pe tot parcursul sederii pacientului in clinica.

Sala de sterilizare

Este dotata cu autoclave Tuttnauer care functioneaza dupa normele internationale. Exista posibilitate de sterilizare rapida, intre operatii, in decurs de 8 minute.

In conditii de securitate si maxim confort va stam la dispozitie pentru mai multe tipuri de interventii chirurgicale.