Consultatii copii

Intr-un cadru civilizat si confortabil, medicii nostri specialisti abordeaza, diagnosticheaza si trateaza majoritatea afectiunilor oftalmologice ale copilului  dumneavoastra. Dintre cele mai frecvent intalnite enumeram:

iStock_000006731758SmallOFTAPRO, la inceput impreuna cu Editura Corint iar ulterior pe cont propriu a lansat in mai multe maternitati bucurestene si din tara primul program de profilaxie primara a afectiunilor oftalmologice la copilul mic – COPILUL DUMNEAVOASTRA VEDE BINE?

In Oftapro, copiii pot fi consultati din primele zile de viata. Se pot depista toate afectiunile caracteristice copilariei cu indrumarea adecvata in vederea tratamentului.
Exista posibilitati de examinare moderne care nu traumatizeaza copilul putindu-se diagnostica toate afectiunile enumerate mai sus dar si altele. (…) Odata cu primul consult si initierea tratamentului, copilul va fi monitorizat pe termen lung , clinica beneficiind de o baza de date complexa imagistica.

In situatia in care copilul nu poate fi examinat (situatie foarte rara) dupa mai multe tentative, examinarea se poate face dupa sedarea copilului, clinica beneficiind de ajutorul competent al unui medic anestezist pediatru.

Copilul sugar. Retinoscopie computerizata

Cei mai mici pacienti ai clinicii beneficiaza de posibilitatea masurarii computerizate a mai multor parametri, de la distanta, fara a fi deranjati, cu ajutorul autorefractometrului pediatric PLUS-OPTIX. Acest aparat permite depistarea de la distanta de 1 m a eventualelor modificari ochiului, evaluarea corecta a dioptriilor, diametrului pupilar, distantei interpupilare, a directiei de fixatie precum si a unghiului de deviatie fata de fixatia optima. Este un aparat foarte util cu care se poate face un screening rapid dar si o evaluare de detaliu total acceptabila a micutului care va fi amuzat de fata simpatica a aparatului. Masuratorile se salveaza automat putand fi regasite la fiecare control fiind extrem de util in aprecierea evolutiei copilului care in perioada 0-2 ani este foarte dinamica.